Когато говорят страни с доста много атомни бомби в джоба

...
 Когато говорят страни с доста много атомни бомби в джоба
Коментари Харесай

Трябва най-после да разберем, че България е НАТО



 „ Когато приказват страни с много доста атомни бомби в джоба си, е значимо словесната престрелка да не би да вземе да се трансформира в някаква друга “. Така политологът Деян Кюранов изясни в предаването „ Ден след ден “ на Радио Пловдив за какво е толкоз значимо кой " приказва " в спора НАТО-Русия.  

По думите му, към момента има вяра, че нещата ще се развият по линията на някакъв политически или боен разсъдък. Но акцентира, че не би трябвало да отминаваме с „ лъжлива лекост “ обстановката, тъй като може да излезе отвън надзор.

На въпрос за какво, съгласно него, Русия е сложила претенции към НАТО да се свие до границите си от 1997 година, Кюранов отговори: „ За да се покажат и да накарат света да ги види като мощни и способни да вършат такива претенции. И никой да не може да ги сложи в ъгъла и да ги накара да се срамят “. Всички се надяват те сами да се приберат в този момент в ъгъла и да си признаят, че това са неизпълними претенции, уточни Кюранов.

Според него, обаче, неприятното е, че самото говорене, напуща в доста случаи естествената логичност и запазването на някакво възпитание.  „ Особено и когато Байдън стартира да дава фира, както жестоко ще се изразя, щото иначе не мога да окачествя някои негови демарши, стигнах до смешното за мен сравнение – че Байдън стартира да се държи като Путин, а Путин се държи като Слави Трифонов “ - уточни политологът.

По думите му, България няма място " да се бута сред тях ". „ България е от едната страна. Аз не мога да схвана тая линия на господин Янев или другаря Янев - че от една страна има НАТО, от друга има Русия и също така има България. Айде, малко по-сериозно. България е НАТО. Ако желаеме да има България настрана от НАТО, да излезем от НАТО, пък тогава да разсъждаваме “ – безапелационен е той. 

В умозаключение сподели: „ Какъвто и да е бил изострен спор с ликвидиране на хора, без значение от коя страна пристигна, то той ще промени обстановката и ще ни прати оттатък положителното и злото, разбрани в естествен човешки смисъл “.

Цялото изявление може да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР